Een opmerkelijk bord met een duidelijke oproep aan ouders wordt opgehangen bij een kinderdagverblijf

We weten allemaal dat de wereld enorm is veranderd door de komst van technologie. Een keerzijde is echter deze nieuwe gewoonte die we hebben opgemerkt: ouders die hun kleintjes negeren omdat ze te veel opgaan in hun mobieltjes. Deze situatie, nu “Parental Phubbing” genoemd, is een trieste realiteit van onze tijd. In dit hartverwarmende verhaal delen we het verhaal van Juliana Mazurkewics, een gewone moeder, en hoe ze een gesprek op gang bracht over dit probleem dat velen over de hele wereld raakte.

 

Mobiele telefoons: Een modern probleem

In eenvoudige bewoordingen is “Parental Phubbing” wanneer mensen het te druk hebben met naar hun mobiele schermen te turen om op hun kinderen te letten. Deze scène is tegenwoordig helaas vrij gewoon, of het nu in winkelcentra, parken of zelfs bij ons thuis is.

Het einde van de schooluren benadrukt dit probleem vaak, omdat opgewonden kinderen na een lange dag weg van hun ouders met onverschilligheid worden geconfronteerd terwijl hun ouders aan hun telefoon gekluisterd zijn, of andersom.

Kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf in Hockley, Texas, nam een moedige stap om dit probleem aan te pakken. Ze hingen een bordje op hun voordeur om ouders eraan te herinneren hun mobiele telefoons op te bergen en te erkennen dat hun kinderen zo opgewonden waren om ze te zien.

Het bord vermeldde hoe emotioneel het was als kinderen, die graag hun dagelijkse prestaties wilden delen, over het hoofd werden gezien vanwege de betrokkenheid van de ouders met hun mobiele telefoons.

Juliana Mazurkewics

Onder degenen die het bord lazen was een moeder, Juliana Mazurkewics, die zichzelf in die woorden zag en een steek van schuld voelde. Op dat moment van realisatie maakte ze een foto van het bord en stopte ze haar telefoon weg om haar kind een warm, ongestoord welkom te heten.

Later deelde ze de foto op haar Facebook-pagina, en wat volgde was een wervelwind van discussies, aangezien de post snel aan populariteit won en viraal ging.

De reacties op het bord waren gemengd. Sommige mensen applaudisseerden voor de openhartige boodschap van het kinderdagverblijf, omdat ze vonden dat het de standaardpraktijk zou moeten zijn op alle scholen en kinderdagverblijven.

Anderen vonden het echter een beetje respectloos. Zoals te verwachten was, voelden sommige ouders zich een beetje defensief, met het argument dat hun mobiele gebruik geen gebrek aan liefde voor hun kinderen weerspiegelde.

Ondanks de verschillende standpunten was één ding duidelijk: dit vraagstuk had aandacht nodig.

Emotionele tol

Volgens een artikel van ‘Very Well Mind’ kan het negeren van kinderen voor mobiele telefoons ervoor zorgen dat ze zich afgewezen, eenzaam of zelfs depressief voelen.

Deze gevoelens kunnen kinderen ertoe aanzetten zich ongewoon te gedragen terwijl ze hun best doen om de aandacht van hun ouders te trekken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat kinderen vaak kopiëren wat ze ons zien doen.

Als ze zien dat we verslaafd zijn aan onze telefoons, denken ze misschien dat het goed is dat zij hetzelfde doen.

Oplossing

We reageren vaak heftig op onze jongeren vaak uit omdat ze gehecht zijn aan hun telefoon, maar het is de moeite waard om na te denken over waar ze de gewoonte hebben opgepikt.

Vergeet niet dat wij ouders hun ‘eerste leraren zijn.’ Het is aan ons om ze te laten zien wat belangrijk is. Als we een sterkere band met onze kinderen willen onderhouden, wordt het misschien tijd dat we onze telefoons neerleggen en ze de onverdeelde aandacht geven waar ze zo naar verlangen.

”Dus, wat is jouw mening over deze hele controverse die werd aangewakkerd door het bord en Juliana’s post?”

Het is ongetwijfeld gesprekswaardig. Of je het er nu mee eens of oneens bent, het is absoluut iets waar we allemaal over moeten nadenken.

Deel het ook zeker op Facebook of Whatsapp om mensen erover te laten meepraten.

Deel nu: Een opmerkelijk bord met een duidelijke oproep aan ouders wordt opgehangen bij een kinderdagverblijf

Scroll naar boven