Ik had verschrikkelijke diarree tijdens een vlucht van 15 uur nadat de stewardess een grote fout had gemaakt

Chloë Chapdelaine, een jonge vrouw van 25 jaar uit Calgary, Alberta, Canada, heeft een vliegervaring gehad die niemand ooit zou willen meemaken. Wat begon als een routinevlucht van Dubai naar Los Angeles, werd al snel haar “slechtste vlucht ooit”, door een ongelukkige verwisseling van maaltijden.

 

Wie is Chloë Chapdelaine?

Voordat we verder ingaan op het incident, laten we eerst kijken wie Chloë Chapdelaine eigenlijk is.

Ze is een content creator, iemand die actief is op sociale media en haar volgers meeneemt op haar reizen en avonturen.

Maar naast haar liefde voor reizen, heeft ze ook coeliakie – een serieuze glutenallergie.

Coeliakie Uitgelegd

Mensen met coeliakie kunnen geen gluten verdragen, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge.

Wanneer ze dit binnenkrijgen, valt hun immuunsysteem het eigen weefsel in de dunne darm aan, waardoor essentiële voedingsstoffen niet goed kunnen worden opgenomen.

Symptomen zijn onder meer buikpijn, diarree, huiduitslag, en zelfs neurologische effecten zoals ‘hersenmist’ en depressie.

De Verwisseling aan Boord

Tijdens haar vlucht van Dubai naar Los Angeles, bestelde Chapdelaine een speciale glutenvrije maaltijd.

Ze werd opgetogen toen een schijnbaar smakelijk ontbijt haar kant op kwam met de label ‘glutenvrij’.

Echter, nadat ze een hap van de croissant nam, voelde ze dat iets niet klopte.

Ondanks dat het ontbijt op een dienblad lag met de vermelding ‘glutenvrij’, zat er geen glutenvrije sticker op de croissant zelf.

Toen ze haar bezorgdheid uitte bij de stewardess, werd haar ergste nachtmerrie bevestigd: de croissant was niet glutenvrij.

De Gevolgen aan Boord

In een video getiteld “de ergste vlucht van mijn leven”, legt een geëmotioneerde Chapdelaine uit wat er gebeurde.

Ze beschrijft hevige maagkrampen, misselijkheid en hoe ze uiteindelijk zichzelf overgaf in het vliegtuigtoilet.

Naast de fysieke symptomen, zoals jeukende huid, benadrukte ze ook de mentale en emotionele gevolgen die ze zou ervaren – waaronder de angst voor de langdurige symptomen.

Reflectie op de Situatie

Hoewel het duidelijk een traumatische ervaring was, was Chapdelaine’s voornaamste zorg niet dat haar dieet was verbroken, maar de angst voor de pijnlijke gevolgen van glutenconsumptie.

Ze benadrukte ook hoe kleine sporen van gluten al ernstige reacties kunnen veroorzaken bij mensen met coeliakie.

Conclusie

De gebeurtenis benadrukt het belang van bewustzijn en zorgvuldigheid bij het serveren van maaltijden voor mensen met speciale diëten.

Voor Chloë Chapdelaine was deze vlucht ongetwijfeld een ervaring die ze nooit zal vergeten.

Het herinnert ons allemaal aan de verantwoordelijkheid en zorg die we moeten betrachten, vooral wanneer de gezondheid van anderen op het spel staat.

bron: DailyMail

Scroll naar boven