Kijkers beloven nooit meer Döner Kebab te eten nadat een ‘echt weerzinwekkende’ video laat zien hoe ze gemaakt zijn

Stelt u zich eens voor, het is laat in de avond, de sfeer van de nacht hangt in de lucht. De lichten van de stad weerkaatsen in de plassen op de straten. Je voelt die typische honger die na een avondje uit ontstaat. Je maag rammelt en je gedachten gaan uit naar die smaakvolle, sappige, warme döner kebab die jouw honger zal stillen. Wat een zaligheid!

Maar stel dat je nu zou weten wat er echt in die heerlijke kebab zit?

Geheimen achter de populaire snack

Zou het dezelfde charme houden? In een onlangs uitgezonden aflevering van Food Unwrapped op YouTube onthulde presentator Jimmy Doherty de geheimen achter de populaire snack.

Jimmy Doherty, een gepassioneerde voedselliefhebber, besluit zelf op onderzoek uit te gaan bij de Velis Kebab-fabriek in Staffordshire. Daar ontdekt hij dat deze fabriek wekelijks maar liefst 50 ton döner kebab produceert, genoeg om duizenden late-night hongerige magen te vullen.

Typische kebabspit

In de fabriek legt een medewerker uit dat als het vlees wordt bestempeld als döner – het type dat de meeste mensen associëren met het typische kebabspit – het voor 100 procent uit lamsvlees zou moeten bestaan. Dat is niet altijd het geval, helaas. Sommige bedrijven voegen rundvlees, kip en zelfs in enkele gevallen varkensvlees toe, een feit dat niet echt wordt gewaardeerd door de moslimgemeenschap.

Hoe wordt de kebab precies gemaakt?

Ten eerste wordt het lamsvlees in een industriële machine fijngemalen. Daarna worden extra ingrediënten, zoals soja-eiwit voor volume, uienpoeder en zout toegevoegd. Wanneer de machine klaar is met het malen en mengen, bestaat het eindproduct uit 85 procent lamsvlees, 5 procent vulmiddel, 5 procent beschuit, en 5 procent kruiden en zout.

Zolang het maar goed smaakt

De reacties op de ontdekking zijn gemengd. Sommigen zweren dat ze nooit meer een kebab zullen eten, terwijl anderen, misschien met een zekere onverschilligheid, beweren dat het niet uitmaakt wat erin zit – zolang het maar goed smaakt.

Maar weet u, op het einde van de dag, of het nu doner of duner wordt genoemd, wat echt belangrijk is, is de ervaring. Het is het genieten van de heerlijke smaak na een avondje uit. Het is deel uitmaken van een traditie die zo diep geworteld is in onze cultuur dat het bijna een ritueel is geworden. En dat, mijn vrienden, is iets wat we niet mogen vergeten.

Authentieke bronnen: DailyMail

 

Scroll naar boven