‘Pratende’ kraai met Engels accent zegt ”Gaat alles goed, liefje?” tegen alle voorbijgangers

We houden allemaal wel eens van een goede babbel, en het lijkt erop dat onze gevederde vrienden niet anders zijn. Natuurlijk hebben we allemaal gehoord over spraakzame papegaaien die pronken met hun vocabulaire. ”Maar heb je ooit gehoord van een kraai die een gesprek begint?”

Je hoort het goed: kraaien kunnen praten! Net als wij gebruiken ze hun syrinx (een soort strottenhoofd) om geluiden of woorden die ze om zich heen horen te kopiëren. En laat me je vertellen, ze zijn er behoorlijk goed in, zelfs zonder de gebruikelijke verwennerij die papegaaien krijgen!

Mourdour de kraai

Laten we de schijnwerpers richten op Mourdour, onze gevederde vriend die alle kraaienstereotypen doorbreekt.

In tegenstelling tot die sombere etiketten van kraaien die tekenen zijn van pech, is Mourdour niets minder dan een genot. Met zijn knappe uiterlijk en extraverte persoonlijkheid is hij een behoorlijk lokale charmeur geworden in Noord-Yorkshire, Engeland.

Schijnwerpers

Mourdour stapte voor het eerst in de schijnwerpers toen hij Lisa en Mark Brooks tegen het lijf liep tijdens hun bezoek aan Knaresborough Castle. Lisa, die graag dieren in het wild op camera vastlegt, kon het niet laten om de spraakzame kraai te filmen.

“Ik liep naar de kraai en hoorde net een zwakke roep van ‘y’alright love’,” deelde ze. Mourdour mompelde niet alleen in zichzelf – hij was eigenlijk aan het kletsen met mensen die voorbij liepen, en niet minder met een opvallend Yorkshire-accent!

Het internet werd gelijk verliefd op Mourdour toen Lisa de video online deelde. Het unieke accent van Mourdour, opgepikt door het lokale gebabbel, maakte van hem een virale sensatie.

Gevleugelde wonder

De bekendheid van onze vriendelijke kraai ging verder dan alleen sociale media. Nieuwsuitzendingen zoals de Daily Mail, Guardian News en SWNS brachten Mourdour in beeld en brachten zijn verhaal van lokale straten naar internationale krantenkoppen.

Met zijn plotselinge uitbarsting van roem begon één vraag de ronde te doen: ”Zijn kraaien echt zo slim?”

”Zijn kraaien echt zo slim?”

Kraaien behoren, net als hun neven, gaaien en raven, tot een vogelgroep die ‘kraaiachtigen’ wordt genoemd. Deze vogelhersenen zijn eigenlijk behoorlijk scherp.

Opgegroeid in hechte sociale groepen, krijgen kraaiachtigen voldoende tijd om van hun ouders te leren. Deze verzorgende omgeving zou de reden kunnen zijn waarom ze zo slim zijn, en sommige wetenschappers suggereren zelfs dat hun intelligentie die van sommige primaten zou kunnen evenaren!

Het feit dat kraaiachtigen problemen kunnen oplossen, menselijke gezichten kunnen herkennen en zelfs de basisfysica onder de knie kunnen krijgen, getuigt van hun slimheid. Maar hoe leerde Mourdour om mensen te vragen hoe het met ze ging?

Klein gebaar

In ons drukke dagelijkse leven herinnert Mourdour ons aan de kracht van een simpel gebaar. Zijn vraag lijkt misschien gewoon, maar het kan het lichtpuntje zijn dat iemand in zijn tijd nodig heeft. Mourdour is een baken van onverwachte empathie en zorgzaamheid, klaar om in te checken bij zijn menselijke vrienden.

Dus daar heb je het – het verhaal van Mourdour is het bewijs dat de natuurlijke wereld vol verrassingen zit. Deze spraakzame kraai is meer dan alleen een grappig schouwspel. Hij is een klein bundeltje vreugde, altijd klaar om ons te vragen hoe het met ons gaat.

Om Mourdour in actie te zien, bekijk je deze hartverwarmende video waarin hij de lokale bevolking opbeurt.

”En hey, vergeet niet om de liefde te verspreiden door zijn heerlijke verhaal te delen met je vrienden en familie!”

Scroll naar boven